Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

Inbound marketing ili Google AdWords? Odluka je na vama

Što je PPC oglašavanje i kako Google AdWords radi besplatni branding

Inbound marketing ili Google AdWords? Odluka je na vama

Malo je zbunjujuće odlučiti kako promovirati web stranicu – Google AdWords-om ili pokušati sa “inbound” marketingom.

Postoji nekoliko razlika ( možete ih provjeriti na našim postovima – Što je inbound marketing? te više o AdWordsu i SEO-u ) i oni ne ovise jedan o drugome, tj. možete ih koristiti zajedno i – u isto vrijeme.

Strategija privlačenja klijenata putem ključnih riječi se koristi u oba slučaja.

Prije nego odlučite koju strategiju ćete koristiti – zapitajte se par osnovnih pitanja:

Koliko brzo trebate pozitivan povrat dobiti u odnosu na ono što ste uložili ( ROI – return on investment )?

Inbound marketing će vam donijeti promet ali tek nakon nekog vremena – možda će proći i nekoliko mjeseci prije nego ostvarite pozitivne rezultate što se tiče profita. PPC ( pay per click ili “plati po kliku” ) AdWords će vam donijeti rezultate već sutra i ovisno o uloženom – rezultati mogu odmah biti pozitivni.

Koliki vam je proračun?

Ako imate više vremena nego novca – bolje vam je uložiti u “inbound” marketing. Ako imate više novca nego vremena – uložite u Google AdWords PPC kampanju. Budite oprezni sa AdWords kampanjom – npr. ulaganje 200 kuna na reklamu koja će biti aktivna jedan dan vam neće donijeti nikakve rezultate.
Planirajte aktivirati reklamu na 10 ili 14 dana kako bi vidjeli rezultate – i na temelju toga napravili neke prilagodbe ili promjene u oglasu.

Koliko bi potrošili novca da dobijete kupca?

Zapitajte se ovo pitanje kod odlučivanja koliki će vam biti budžet za “inbound” marketing ili AdWords PPC.  Razmislite koji će vam najviše vratiti na uložen novac.

Koji je vaš proizvod / usluga?

Ovisno o proizvodu ili usluzi možete razmišljati koju vrstu marketinga primijeniti – npr. ako netko želi kupiti tenisice, neće čitati blog ili članke o tome, tražit će gdje ih može kupiti. Za takvu vrstu proizvoda ili usluge – najbolje je koristiti PPC – AdWords kampanju. To ne znači da online trgovina nebi trebala koristiti i “inbound” marketing – nego bi se trebali služiti sa svim mogućim sredstvima i tehnikama kako bi bila dobro rangirana u rezultatima pretraga kod tražilica – i ostala primjećena kod posjetitelja – potencijalnih kupaca.

Pojavljivanjem na visokom mjestu u rezultatima pretrage + korištenjem AdWords PPC oglasa, dovest će do toga da će 83% korisnika prije posjetiti web stranicu ( prema istraživanjima iz 2013. godine od strane e-Marketera ). Još jedan primjer korištenja “inbound” marketinga sa AdWordsima gdje je naša web stranica blog ili neka savjetodavna stranica – ako bi se jednoga dana odlučili za seminar ili radionicu, najbolji način brze promocije bi bilo uključivanje AdWordsa PPC.

Tko će napraviti – održavati kampanju?

Nije bitno dali se radi o “inbound” marketingu ili AdWords PPC kampanji – trebate nekoga za upravljanje marketinškim projektom. Vladanje tehnikama postavljanja kampanje ne jamče uspjeh.

Nemojte se obeshrabriti slabim rezultatima – istražujte, probajte nove stvari – učite na greškama i idite dalje. Ako mislite da sami nećete moći napraviti kampanju – potražite pomoć sa “inbound” marketingom i AdWords PPC –

kod nas.