Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

Zašto posjetitelji odlaze sa vaše stranice bez da kupe proizvod?

agencija-za-internet-marketing-kuhada

Zašto posjetitelji odlaze sa vaše stranice bez da kupe proizvod?

Vaša tvrtka upravo je lansirala novu ili poboljšanu stranicu. Proveli ste nekoliko mjeseci dizajnirajući i optimizirajući ju. Ništa niste željeli prepustiti slučaju, ili makar tako mislite.

 

 

Promet stiže s raznih kanala na vaš web, ali posjetitelji ne rade ono što očekujete od njih: ne kupuju na vašem webu.

 

 

Dok ste optimizirali stranicu za web pretraživače, vjerojatno ste zaboravili optimizirati stranicu za povećanje stope konverzije.

 

Stopa konverzije važna je ako vaša stranica želi uspjeti i ostvarivati profit. Možete imati najbolju web stranicu , ali ona je beskorisna ako ne vodi posjetitelja prema kupnji proizvoda. U nastavku pročitajte nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći kako da poboljšate vašu stopu konverzije.

 

1. Istaknite vaše CTA (Call to action) gumbove

Ako želite da vaši posjetitelji naprave korak više na vašoj stranici, morate im dati do znanja što je sljedeći korak koji moraju poduzeti.

 

Moderne stranice često znaju zbuniti posjetitelje zbog mnoštva sadržaja kojega na njima mogu vidjeti.

 

2. Dajte posjetiteljima razlog da obave kupnju

Postavljanje jasnog CTA gumba samo je početak optimizacije. Dok vaši posjetitelji vole da ih se vodi kroz proces kupnje, oni neće slijepo slijediti svaku vašu namjeru.

 

Dajte im razlog zašto da vam vjeruju i zašto da kupe od vas. Preporuke drugih kupaca i svjedočanstva dobar su način da podignete povjerenje u vašu firmu. Također, istaknite uspješno određene projekte u prošlosti.

 

3. Pogledajte cjelokupni web prije nego ga optimizirate za konverzije

Ako vaš web nije dobar, odnosno daje loše iskustvo za korisnika, uzaludno će vam biti dodavati i najbolje CTA gumbove. Dobro iskustvo za korisnika znači brza, responzivna stranica u na kojoj se kupac jako dobro snalazi.

 

Vaša stranica treba imati kratko vrijeme učitavanja, jasan i sažet sadržaj i određeni autoritet stranice.

 

 

4. Koristite prave slike i boje

Slike često privuku više pažnje od teksta. To ne znači da smijete koristiti bilo koje slike. Različite slike pobuđuju različite emocije kod posjetitelja.

 

Iz toga razloga razmislite koje emocije želite pobuditi kod vašeg posjetitelja i prilagodite boje i slike sukladno s tim zaključcima. Plava boja tako ulijeva povjerenje, dok crvena potiče hitnost reakcije.

 

 

5. Koristite prave riječi

Vaši posjetitelji žele znati unaprijed što kupuju, stoga je i odabir pravih riječi ključan. Učestali izrazi poput „besplatan web dizajn“, nisu dovoljno dobri kao npr. „pogledajte sadržaje naših usluga i cijene.“

 

Pokušajte koristiti riječi koje će vaš posjetitelj razumjeti i one koje on želi čuti.

 

 

6. Kreirajte specifične odredišne stranice

Za najvažnije proizvode i usluge trebali bi imati zasebne odredišne stranice. Kada kreirate odredišnu stranicu, počinite sa stvaranjem sadržaja te nakon toga prijeđite na dizajn.

 

Koristeći ovaj pristup, boje i dizajn mogu „pomoći“ CTA gumbu u ostvarenju vašeg primarnog cilja.

 

 

7. Koristite rječnik kojim priča vaš potencijalni kupac

Posvetite pozornost prijašnjim komentarima korisnika i na osnovu njih kreirajte novi sadržaj. Komentari koje ostavljaju kupci su izuzetno bitni, ne samo da napravite bolji proizvod, nego da se i poistovjetite s njima.

 

Saznajte koje stručne riječi koristi vaša ciljana publika i njih koristite u vašim opisima kako bi vaša ciljana publika imala osjećaj da je na „domaćem“ terenu.

 

 

8. Neka vaša odredišna stranica ne bude preduga

Vaši posjetitelj imaju malo vremena i pozornosti. Ne žele čitati roman o tomu zašto da kod vas kupuju. Važno je da je vaš sadržaj kratak i konzistentan kroz cijeli web.

 

Čitatelj mora brzo doći do ključnih točaka teksta, a da pri tomu dobije sve potrebne informacije.

 

 

9. Pružajte korisničku podršku

Dajte do znanja posjetiteljima da želite da oni uspiju u ostvarenju svojih ciljeva uz pomoć vašega proizvoda ili usluge.

 

Ako oni znaju kako je podrška za njih nadohvat ruke, mnogo prije će kupiti proizvode i usluge kod vas.

 

 

10. Segmentirajte vaše posjetitelje

Pružanje istih usluga svim posjetiteljima nije najpametnija odluka. Neki će po prvi put doći na vašu web stranicu, dok su se neki već odlučili na kupnju, stoga za njih trebate dva različita pristupa.

 

Pokušajte kreirati pomoćne odredišne stranice koje se temelje na prijašnjoj interakciji s korisnikom. Želite imati pravi sadržaj u pravo vrijeme.

 

 

 

Ako trebate pomoć pri optimiziranju vaše stranice, kontaktirajte naš web development i Internet marketing tim koji će imati rješenja za vaš problem.