Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

Google obznanio kako će Data Studio biti potpuno besplatan

Google obznanio kako će Data Studio biti potpuno besplatan

Google obznanio kako će Data Studio biti potpuno besplatan

Data Studio je jedan od novijih Googlovih alata koji ima cilj na najljepši mogući način predstaviti suhoparne podatke.

Umjesto hrpe brojki, stupaca i tablica; vaši klijenti i šefovi tako imaju priliku vidjeti njima važne podatke predstavljene putem lijepo oblikovanih radnih ploča, izvještaja i grafova.

 

 

Ako baš morate vašem ne-tako-dobro-tehnološki-potkovanom-šefu objašnjavati što je Data Studio, recite mu kako je to: „nešto kao Analytics, samo s podacima koji tebe zanimaju.“Dajte mu mogućnost promjene datuma, odnosno usporedbe s prethodnim razdobljima, i dobit ćete obostrano zadovoljstvo. Vaši podaci iz Data Studija dinamički se mijenjaju kako šef odabire različita razdoblja.

Već prema pravilu mi u Hrvatskoj moramo čekati na testiranje novih tehnologija znatno duže nego naše kolege iz zapadnih zemalja. Čak i ako ste se prijavili za korištenje usluge prije 5 mjeseci, vi i dalje iz Hrvatske nemate pristup kreiranju vlastitih izvještaja.

Ovo ne treba čuditi budući da je proizvod još uvijek u beta stupnju razvoja, tako da se samo trebamo još malo strpjeti.

 

data studio 1

 

Ipak, jedna osoba je navodno toliko bila nestrpljiva da je preko besplatnog VPN-a napravila Google račun u Njemačkoj te potom potpuno nesmetano koristila free verziju Data Studija. Ne znam o komu je riječ, ali u svakom slučaju sve su to balkanska posla.

 

Nije li Data Studio ionako trebao biti besplatan za sve?

Moramo priznati kako nas je Google razmazio briljantnim besplatnim alatima koje svakodnevno koristimo, tako da svi po defaultu pomislimo kako je baš sve besplatno.Za Data Studio inicijalno je zamišljeno besplatno korištenje generiranja maksimalno 5 izvještaja, dok bi se svaki naredni naplaćivao.

 

 

Ovo ograničenje ukinuto je jučer te više nemate ograničenog po pitanju broja generiranih izvještaja. Iz Googla službeno potvrđuju:

 

„Kako bi omogućili da što više poduzeća dobije punu vrijednost korištenja Data Studija, napravili smo važnu izmjenu – maknut ćemo limit od pravljenja 5 izvještaja u Data Studiju.Možete kreirati i dijeliti neograničen broj izvještaja – potpuno besplatno.“

Ova vijest nedvojbeno će obradovati sve korisnike, kojima će Data Studio uštedjeti mnogo dragocjenog vremena… Potpuno besplatno!

 

 

Happy reporting

data studio2 1