Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

Zašto ne vidim svoje oglase na Googlu?

Razlika između SEO i SEM

Zašto ne vidim svoje oglase na Googlu?

Prirodno je da ako platite nešto – to želite vidjeti. Svi mi trebamo nekakav dokaz o tomu da se naš marketinški ulog isplatio. Priznajemo, PPC(pay per click) nije najzanimljivija tema za razgovor, ali je itekako zanimljivo vidjeti upravo Vaš oglas na prvoj stranici Googla.

No, prije nego počnete upisivati zanimljive ključne riječi pričekajte malo…

Što se dogodi kada uložite sredstva u PPC, a potom pokušate pretražiti zadane ključne riječi?

Prije svega, ne pretražujte vaše ključne riječi! Tako ćete samo povećati broj impresija i smanjiti vaš CTR (Click Through Rate).

Smirite se i nastavite čitati…

Da bi ipak mogli pretraživati vaše oglase bez narušavanja gore navedenih parametara, prijavite se u vaš AdWords i posjetite Ad Preview and Dagnosis Tool. Koristeći ovaj alat možete do mile volje upisivati ključne riječi, isprobavati izraze i testirati vaše oglase bez bojazni da ćete sami sebi uzimati novac i smanjivati kvalitetu oglasa.

Savjet:

U stupcu “Satus” možete pronaći više informacija zašto se vaš oglas ne prikazuje i savjete kako da poboljšate taj oglas.

Ako i dalje ne pronalazite vaš oglas, vratite se u Adwords sučelje te provjerite da li dolaze klikovi i ostali podaci putem vašega oglasa. Ako postoje, ne morate se zabrinjavati budući da se vaš oglas ipak prikazuje.

Razlog zašto ne vidite svoj oglas može biti veoma jednostavan.

Jeste li:

  • Postavili drugačiju lokaciju za pretraživanje od vaše trenutne?
  • Jeste li u istoj vremenskoj zoni u kojoj se trebaju prikazivati oglasi?
  • Jeste li postavili nekakav drugi datum i vrijeme prikazivanja oglasa?
  • Jeste li već potrošili dnevni budžet?

Ponekad je toliko uzbudljivo vidjeti svoje oglase da prestanemo racionalno razmišljati o tome što je zapravo korisno za nas.