Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

Top 3 problema za učinkovito internet oglašavanje

online oglašavanja

Top 3 problema za učinkovito internet oglašavanje

Često smo previše usredotočeni na optimiziranje naših oglašivačkih kampanja unutar pojedinih alata da zaboravimo odredišne stranice i naš odredišni web u cijelosti.

Odredišne stranice ne samo da će utjecati na kvalitetu naših sveukupnih oglasa, one su ključan dio u zadržavanju posjetitelja i obavljanju konačne konverzije, stoga ne smijemo dopustiti da one budu neadekvatno pripremljene.

Loše odredišne strance gotovo sigurno garantiraju neuspjeh kampanje i manju prodaju vašega proizvoda. Pročitajte tri učestala problema koja smanjuju učinkovitost vašeg oglašavanja te saznajte kako ih popraviti.

Nedostatak teksta

Ključne riječi su izuzetno važne kod optimiziranja web stranica za pretraživačke alate. Tzv. Crawleri koje tražilice šalju diljem weba trebaju tekst po kojim bi prepoznali i kategorizirali vašu stranicu. Ako se na njoj nalaze samo slike, teško je indeksirati vaš web.

Rješenje: Nema smisla imati web koji je baziran samo na slikama. U takvu svrhu može vam poslužiti samo i Instagram. Vaš web treba dati odgovore na pitanja koja vaši posjetitelji traže. Dobar balans između teksta i slika može vam osigurati dobar dizajn i dobru informiranost u isto vrijeme.

Mobilna (ne)kompatibilnost

Izbacite Flash. Adobe Flash, iako izgleda atraktivno u mnogim slučajevima, nije podržan od strane Applovih mobitela. Samom tom činjenicom odbijate velik broj posjetitelja. Neprestani porast broja mobilnih korisnika samo pogoršava vašu situaciju ako još uvijek koristite Adobe Flash. Vaše pozicije na Googlu također će patiti zbog uporabe Flasha.

Rješenje: Razvijete stranicu optimizirano za mobitele. Jednostavna, mobilno orijentirana HTML stranica osigurati će vam da vaši posjetitelji pronađu ono što su tražili.

Dijeljenje sadržaja putem društvenih mreža

Jedan od ključnih dijelova napretka vašeg weba je način na koji vodite društvene mreže. Posjetitelji društvenih mreža žele čuti o vama, ali samo ako im novosti iz vaše firme i branše prezentirate na originalan i njima prihvatljiv način.

Rješenje: Unaprijedite vaš marketing na društvenim mrežama. Ovisno o svrsi vašeg weba, možda bi i mala statična stranica sa malom “o nama” sekcijom bila dovoljna. Ipak, kao što smo već spomenuli, da bi vaša posjećenost narasla trebati imati originalan pristup u kojemu je sadržaj najvažniji.

Izvještaji o napretku kompanije i blogovi izvrstan su način da vratite posjetitelje na vašu stranicu. Posvetite se vašoj ciljanoj publici i ona će to nagraditi većim brojem konverzija.