Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

Image Alt

Kako odabrati najbolju agenciju za društvene mreže?

agencija-za-internet-marketing-kuhada

Kako odabrati najbolju agenciju za društvene mreže?

Pritisak na kompanije da odaberu „pravu“ digitalnu agenciju koja bi vodila njihove projekte i kampanje nikada nije bio veći.

Koje korake morate poduzeti da bi odabrali pravu agenciju za vođenje vaših društvenih mreža (eng. Social Media agency ili Social Media Marketing & Management agency).

Razmišljajte kao da zapošljavate novu osobu u vašu kompaniju

Proces odabira vaše digitalne agencije trebao bi biti jednak procesu zapošljavanja novih osoba u vašu tvrtku. Iako će odnos biti drugačiji, selekcijski proces trebao bi biti sličan.

U oba slučaja želite zaposliti zaposlenike koji imaju određene vještine koje odgovaraju vašoj agenciji. Pobrinite se da vaša agencija bude kvalificirana za poslove koje joj zadate.

Pitajte probna pitanja

Ako želite odrediti da li je agencija koja vam je u užem izboru prava za vas, morate postaviti prava pitanja kojima ćete odrediti njihovo iskustvo i kompetencije. Cilj je razumjeti kako će vaš odnos funkcionirati i kolika je vjerojatnost da će vam oni ostvariti zacrtane ciljeve.

Pripremite se za sastanak

Prije nego kontaktirat agenciju, zapitajte se sljedeća pitanja.

1. Koji specifični problem želite da riješe? Npr. „Želim da povećaju vidljivost branda“ ili „Nemamo dovoljno prometa“ 2. Kako ćete mjeriti njihov uspjeh? Npr. Jesu li ostvarili zacrtane ciljeve prodaje? 3. Kako treba izgledati vaša kampanja i koji vam je budžet?

Koriste li vanjske suradnike?

Korištenje vanjskih suradnika nije samo po sebi loše. Ako posao obavlja odvojena tvrtka ili specijalist koji je predan svome poslu onda korištenje vanjskih suradnika ne mora narušavati kvalitetu usluge. Izazov za agenciju je taj da održe odnose sa dobrim freelancerima kako bi osigurali visoku kvalitetu za svoje klijente.

Praćenje kampanja ili projekta te pisanje izvještaja

Ne postoji mnogo firmi koji žele da njihove digitalne agencije nestanu iz njihovog vidokruga čim potpišu ugovor. Umjesto toga, sve više klijenata želi česte izvještaje kako bi vidjeli isplati li im se ulaganje u digitalne agencije.

Transparentno poslovanje osnova je svakog dobrog odnosa sa digitalnom agencijom i trebali bi se usredotočiti na poboljšanje vaše komunikacije sa digitalnom agencijom koju odaberete.

Provjerite reference

Jedino kada ćete požaliti što niste provjerili reference zaposlenika je onda kada vaš odnos ne bude dobar. Osigurajte se razgovorima sa referenciranim osobama prije nego potpišete ugovor.

Pravo vrijeme za provjeru referenci je posljednji korak selekcije, kada imate dvije agencije na izboru. Pitati za reference u prijašnjim dijelovima selekcijskog postupka ne bi bilo fer prema agencijama ako ne razmišljate ozbiljno da odaberete upravo njih.

Imajte na umu da uzaludno provjeravati reference ako ste već podsvjesno odlučili koga ćete odabrati.

Potpišite pravedan ugovor

Pregovore oko ugovora ili volite ili mrzite. Najbolja pregovaračka taktika je fleksibilnost. To znači da imate dijelove ugovora koje pod svaku cijenu želite ostvariti i one oko kojih se  može pregovarati. Na primjer, ako je ponuda agencije iznad vašeg budžeta, odustat ćete od toga ugovora ili pokušati sniziti uvjete nudeći dugotrajan ugovor ili ugovor iz kojega ne smijete izaći.

Upoznajte se sa timom

Baš kao kod provjeravanja referenci, trebali bi upoznati ljude u agenciji koja će raditi za vas kako biste bili sigurni u njihove sposobnosti. Posjetom njihovog ureda i susretom sa ljudima koji rade posao za vas vi zapravo testirate kompetentnost i profesionalizam agencijskog tima.

Zaključak

Odabir „prave“ agencije može biti rizična odluka čije posljedice možete snositi dugo vremena. Smanjite mogućnost pogreške vodeći se smjernicama iz ovoga teksta. Probajte ostvariti dugoročnu suradnju sa vašom agencijom koja će donijeti obostrano zadovoljstvo.