Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

5 razloga zašto vam je neophodan marketing društvenih mreža

5 razloga zašto vam je neophodan marketing društvenih mreža

Društvene mreže će još dugo vremena biti uz nas. To znači da gotovo sve kompanije moraju imati profile na popularnim društvenim mrežama. One firme koje se odluče ignorirati društvene mreže nalaze se u nezavidnom položaju te su čak u opasnosti od propadanja.

Kupci su naviknuli kupovati putem mreže, a prije kupnje provjeriti društvene mreže proizvođača. Za svoja pitanja oni zahtijevaju brzi odgovor koji trebaju dobiti putem društvenih mreža.

Kako bi uistinu uspjeli izdvojiti svoju tvrtku morate pristupiti društvenim medijima ozbiljno i strateški. Prvo što morate napraviti je postaviti određeni poslovni cilj – povećati prodaju, povećati popularnost, poboljšati prodajno iskustvo itd…

Vaše online prisustvo ne mora biti skupo, a ako se radi ispravno, ono može biti nevjerojatno efikasno. Internet omogućuje organizacijama mnoštvo izvrsnih načina za promociju, stoga se morate pobrinuti da iskoristite one koje vam najviše odgovaraju.

Pročitajte 5 razloga zašto vam je neophodan marketing na društvenim mrežama.

1. Određuje vam smjer razvoja

Uzmite vremena da bi razmislili o vašoj strategiji na društvenim mrežama. Time ćete otkriti vaše sveobuhvatne ciljeve.

Trebate identificirati slabosti vašeg posla i razmisliti kako vam društveni mediji mogu pomoći da ih prevladate. Morate razmisliti i o vašim snagama te kako će vam društvene mreže pomoći da ih dodatno poboljšate.

Izvrstan način za dodatna poboljšanja je korištenje SMART ciljeva, što znači da vaši ciljevi moraju biti:

  • specifični
  • mjerljivi
  • dostižni
  • realistični
  • vremenski definirani

2. Pomaže vam upoznati vaše kupce

Nakon nekoliko mjeseci dobrog vođenja društvenih medija početi ćete razmišljati o vašim pratiteljima kao o starom prijatelju. Znati ćete što oni vole, što ne voli, za što se zanimaju i oko čega brinu.

Budući da mnoge platforme daju nevjerojatno detaljne izvještaje, ti uvidi ne moraju biti određeni isključivo prema vašim osjećajima.

Što više vremena uložite u održavanje vaših kampanja na društvenim mrežama, one će postati sve efikasnije. To je proces konstantne evolucije i poboljšanja. Nakon nekog vremena trebali bi postići da gotovo svaka vaša objava bude izvrsno  prihvaćena kod vaše publike.

3. Drži vas natjecateljski raspoloženima

Vi možda ne radite marketing na društvenim mrežama, ali vaša konkurencija zasigurno ga radi. Oni su vjerojatno zadovoljni vašom pasivnošću budući da uzimaju velik dio vaše potencijalne publike.

Marketing društvenih mreža već je dokazao svoju vrijednost i većina kompanija ga shvaća vrlo ozbiljno. Budite i vi jedni od njih.

4. Poboljšava komunikaciju i službu za korisnike

Trenutna podrška sa strane društvenih medija može izravno pomoći vašoj kompaniji. Na društvenim medijima vaša publika međusobno direktno razgovara i utječe na percepciju drugih o vašem brandu. Vi se možete putem društvenih mreža odmah očitovati o određenom problemu ili intervenirati u slučaju izlaska netočnih informacija.

Pozitivna slika koju ostavljate na društvenih mrežama može bit presudan faktor kod odabira vaših proizvoda. Ipak imajte na umu da je bavljenje vašom publikom na društvenim mrežama ozbiljan posao koji zahtjeva puno radno vrijeme.

5. Cjenovno je prihvatljivo

Iako je oglašavanje na društvenim mrežama sve više prisutno, ono je i dalje veoma isplativ marketinški model.

Facebook, na primjer, je jedno od vodećih mjesta za oglašavanja. Facebook omogućava svojim korisnicima veoma specifično demografsko i geografsko ciljanje, a cjenovno je itekako prihvatljiv. Dakle, putem Facebooka možete prepoznati vaše korisnike i za veoma malu svotu novca doći do njih.