Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

3 trenda u digitalnom marketingu koja će vladati u 2017.

3 trenda u digitalnom marketingu koja će vladati u 2017

3 trenda u digitalnom marketingu koja će vladati u 2017.

Pročitajte s kojim izazovima će se marketinški stručnjaci morati suočiti u 2017. Koji trendovi su pred vama i zašto ih ne smijete ignorirati?

1. Porast broja robota koji pišu sadržaj

Sadržajni marketing poprima sve veći značaj, a taj trend nastavit će se i u 2017. Josh Black iz GroupM Content objavio je zapis na LinkedInu u kojem predviđa kako će 80% ljudi koji rade na sadržaju pisati više sadržaja u 2016. nego što su u 2015.

Prema Blacku, jedan trend koji je aktualan u posljednjih nekoliko godina je porast korištenja robota u pisanju sadržaja.

Algoritmi za prevođenje vrlo su zgodni u područjima gdje je potrebno prevođenje, npr. sportske rubrike i financijski izvještaji.

Ipak, današnji algoritmi su korišteni uglavnom od strane velikih medijskih portala kako bi uspjeli objaviti dovoljnu količinu sadržaja koju zahtijevaju njihovi čitatelji.

Iako je sadržaj takvih tekstova  često veoma suhoparan, Blake ističe kako se kvaliteta tih tekstova poboljšava svakodnevno. U takvim člancima nema gramatičkih grešaka, sadržaj je veoma osnovan i njime se žele predstaviti ključne činjenice čitatelju.

Zašto su kvalitetni kreatori sadržaja u prednosti ispred robota?

Kako Internet sve više postaje preplavljen sadržajem, kvaliteta ispred kvantitete postaje važnija. Kvalitetni članci postati će ono što vaš web može izdvajati u odnosu na druge.

Roboti su u mogućnosti pisati članke, ali ne mogu nadomjestiti mišljenja, kreativnost i vještine koje su svojstvene čovjeku.

Kvalitetni kreatori sadržaja mogu razmišljati kritički i formirati svoja gledišta i mišljenja.

2. Više nije uvijek i bolje, kada je riječ o utjecajnim osobama

Prema istraživanju Asia Content Marketing Association (ACMA), utjecajne osobe (čiji Instagram računi imaju između 10 000 i 150 000 pratitelja) mogu biti korisniji od utjecajnih osoba koje imaju mnogo više pratitelja.

ACMA ističe kako “angažiranost se smanjuje kako raste popularnost utjecajne osobe.”

Brandovi koji žele iskoristiti ovaj trend, trebaju se osloniti prema manje popularnim utjecajnim osobama.

I dok osobe sa 1000 pratitelja jednostavno nemaju dovoljan doseg, mnogi stručnjaci se slažu da je idealno obratiti se utjecajnim osobama koje imaju od 10 000 – 150 000 pratitelja kako bi promovirali vaš brand.

Veoma popularne osobe često traže prevelike svote novca da bi promovirale vaš brand pa su iz toga razloga često neisplativa opcija promocije.

3. Aplikacije za slanje poruka su napredovale

Aplikacije za slanje poruka više nisu samo namijenjene slanju poruka, umjesto toga, one sve više utječu na naš život.

Prema pisanju The Wall Street Journal, aplikacije za slanje poruka u Aziji (npr. LINE i WeChat) su svjetlosnim godinama ispred aplikacija koje mi koristimo, kao npr. Facebook Messenger i WhatsApp.

Kao dvije najveće platforme za slanje poruka u Aziji, WeChat i LINE, brzo postaju kanali na kojima brandovi dolaze direktno do kupaca.

Azijski korisnici vole imati mnoštvo opcija na raspolaganju, tako te aplikacije nude kupnju, igranje igara, sadržaj, razne pogodnosti, stickere itd.

Brandovi aplikacije za slanje poruka ne koriste samo za promociju, nego i kao kanal putem kojega rješavaju probleme na koje korisnici nailaze.