Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

Evo zašto bi se trebali oglašavati na Googleu čak i kada imate dobre organske pozicije

Što je PPC oglašavanje i kako Google AdWords radi besplatni branding

Evo zašto bi se trebali oglašavati na Googleu čak i kada imate dobre organske pozicije

Optimizacija za tražilice i plaćeno oglašavanje se često gleda kao nešto što ne ide jedno s drugim. Kada su dobre pozicije na Googleu već ostvarene sa optimizacijom (SEO), plaćeno oglašavanje se gleda kao nešto nepotrebno. No to najčešće nije istina.

Evo 4 razloga zašto bi imali koristi od AdWords oglašavanja čak i kada imate uspješnu SEO strategiju i dobre pozicije na tražilici.

Dvostruka vidljivost

Googleova stranica rezultata sadržava puno informacija i rezultata koji se natječu za pozornost posjetitelja. Biti izlistan jednom među rezultatima na prvoj stranici Googlea je odlično, no biti izlistan dva puta je puno bolje pogotovo ako je vaš prirodni rezultat među prva 3 prirodna rezultata i plaćeni oglas među prva 3 plaćena oglasa.

Ako je vaša konkurencija izlistana samo jednom za prioritetnu ključnu riječ a vi ste za istu ključnu riječ izlistani dva puta, vaš rezultat na tražilici, bilo plaćeni ili prirodni, ima duplu vidljivost.

Povećani broj klikova

Kako se poveća vidljivost vaše stranice u rezultatima tražilice, prirodno je da se poveća i broj klikova koje dobijete na vaš web. Iako klikovi nisu mjera uspjeha, oni su rekvizit potreban kako bi se ostvarile konverzije.

Googleovo istraživanje iz 2012. je pokazalo da 50% klikova dobiveno plaćenim oglasima nije zamjenjeno sa klikovima na prirodni rezultat kada se plaćeni oglasi ne pokazuju a web stranica ima 1. poziciju na rezultatima pretrage na Googleu.

To pokazuje da samo prirodni rezultat na tražilici ne može dovesti toliko posjetitelja na web stranicu koliko može kombinacija prirodnog rezultata i plaćenog oglasa.

DVAPUT JE DVAPUT ADWORDS OGLAS REZULTAT ORGANSKE PRETRAGE

Veća vjerojatnost konverzije

Kako se poveća vaša vidljivost u rezultatima pretrage na Googleu, te se poveća broj klikova i promet na web stranici, povećat će se i stopa konverzija (konverzija može biti prodaja, slanje upita i sl.).

Organski rezultati su promjenjivi

Jedan dan ste pri vrhu prirodnih rezultata na tražilici za profitabilnu ključnu riječ a već sljedećeg dana to se može drastično promijeniti i vaša pozicija otići na vrlo lošiju poziciju. Sa Googleovim stalnim promjenama algoritama, rezultati na tražilici su promjenjiviji i nepredvidljiviji nego ikada.

Sa AdWords plaćenim oglašavanjem to nije slučaj. Sa pravom kombinacijom “Quality score”-a i budžeta, pozicija vašeg oglasa je relativno nepromjenjiva. Iako plaćeno oglašavanje zahtjeva nešto posla kako bi ostvarili dobru poziciju uz prihvatljivi budžet, uz plaćene oglase imate puno više kontrole nego što to imate kod prirodnih rezultata u tražilici.

Sve u svemu, plaćeno oglašavanje u kombinaciji sa uspješnom SEO strategijom može vam donijeti promet na web stranicu i znatno povećati konverzije koje propuštate ako se oslanjate samo na organske pozicije na tražilici.