Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

Internet marketing trendovi za 2017.

3 trenda u digitalnom marketingu koja će vladati u 2017

Internet marketing trendovi za 2017.

U ovom članku čitajte što se u svijetu očekuje, koji će to biti prevladavajući trendovi u Internet marketingu u 2017. godini, izdvojili smo 8 najvažnijih predviđanja.

1. Povećani fokus na korisničko iskustvo

Očekivanja korisnika su veća nego ikad i broj opcija koje imaju nastavlja rasti. S rastom i padom novih trendova i tehnologija, najbolji način za privlačenje dugoročnih korisnika je prepoznatljivo korisničko iskustvo. Ovaj pristup kreće od vrha i sužava se do svakog zaposlenika…

Korisničko iskustvo je definirano svakom interakcijom koju imaju s nekom organizacijom. Potražite načine za personalizaciju tih interakcija i oduševite korisnike.

2. Analytics 2.0

Došli smo do točke u razvoju tehnologije gdje ne postoji manjak informacija. Softver za analizu je zadnjih godina doživio velik napredak kako bi pomogao mjeriti SEO i online marketing. Sada čak i male tvrtke mogu spojiti sve svoje izvore informacija u jednu upravljačku ploču. Zbog toga možemo očekivati fokusirani pristup u analiziranju podataka. Upravljačke ploče bi trebale biti dizajnirane samo s najbitnijim informacijama, na temelju kojih želimo nešto poduzeti. Ukoliko ne možete pogledati vašu upravljačku ploču i razumjeti stanje poslovanja u 5 minuta, ona se mora pojednostaviti.

3. Prijelaz sa marketinga u stvarnom vremenu na marketing u pravo vrijeme

U prošlosti su se oglašivači fokusirali na razmjenu poruka u stvarnom vremenu. Nova tehnologija je iskorištena kako bi se slale poruke, a pristup publici je bio trenutan. Emailovi, blogovi i objave na društvenim mrežama se objavljuju u sekundi, no sada vidimo novi pomak. Umjesto stvarnog vremena, fokusirajte se na pravo vrijeme. Ovo zahtjeva nešto promišljeniji pristup. Oslonite se na podatke iz Analyticsa 2.0 te definirajte trenutak najbolji za povezivanje. Cilj vam treba doći do prave osobe, na pravom mjestu i u pravo vrijeme.

 

4. Još više slika

Ovdje nema iznenađenja, no sadržaj se nastavlja razvijati. Ljudi čitaju manje i gledaju više. Video je postao popularna marketinška strategija u 2016. i vidjet ćemo ga sve više u 2017. Facebook, Twitter, Snapchat i Instagram nastavljaju poboljšavati svoje video funkcionalnosti. Od Facebook Livea do Instagram storiesa, vidimo definirani pomak u ponašanju korisnika. Uz korištenje videa, fokusirajte se na prebacivanje sadržaja iz govora u pokazivanje. Dodajte infografike i slike na vaše blogove i podijelite ih na društvenim mrežama. Web stranice se nastavljaju fokusirati na vizualno. Očekujte vidjeti više web stranica sa vizualnom navigacijom, jakim bojama i slikama.

 

5. Više prodaje na društvenim mrežama

Društvene mreže su dominirale marketinškim strategijama u 2016. Bez obzira na to, mnoge tvrtke su teško dolazile do rezultata na društvenim mrežama. To će se promjeniti u 2017. jer društvene mreže povećavaju svoje funkcionalnosti za e-commerce. Ulaganja u društvene mreže tvrtki moraju donijeti profit, ne samo zabavu. Koristite ciljanu publiku kako biste došli do pravog korisnika u pravo vrijeme.

 

6. Native oglašavanje

Native oglašavanje je jednostavno prikazivanje reklama koje prate prirodno korisničko iskustvo. Umjesto na vrhu i uz rub web stranice, reklame su prirodno ukomponirane u samu web stranicu. Primjeri su reklame unutar newsfeeda ili sponzorirani sadržaj na dnu vijesti. Do 2021. očekuje se da će native oglašavanje donositi 74% prihoda od prikazanih reklama. Razlog? Native oglašavanje donosi gotovo 50% veću učinkovitost od uobičajenog prikaza. Posebno je učinkovito na mobilnim platformama.

 

7. Virtualna i augmentirana stvarnost

Očekuje se da će VR i AR biti jedni od najvećih marketing trendova u 2017. AR na stvarnost dodaje računalno generirana poboljšanja kao slojeve. Pokemon Go je lansirao AR u pogon. Od tada, AR aplikacije su najpopularniji trend. Od aplikacija, preko Find my car do Google prevoditelja, prilikama nema kraja.

U kontrastu, virtualna stvarnost je umjetna, računalno generirana simulacija, koja se obično prikazuje naočalama i slušalicama. Cilj je imerzija. Veliki brendovi su to zapazili. Marriott je stvorio teleporter, Volvo je razvio testnu vožnju. Čak je i McDonald’s napravio happy meal box ski aplikaciju.

 

8. Prihvaćanje Interneta stvari (Internet of things – IoT)

Naša odjeća, uređaji i domovi se sada povezuju na internet. To donosi ogroman pomak u mogućnostima marketinga. U slijedećoj godini, sve će se povezivati, od garažnih vrata do odjeće. Popularnost usluga na zahtjev, poput dostave, će nastaviti rasti. S ovom promjenom, oglašivači će dobiti pristup ogromnoj količini podataka. Brendovi bi trebali tražiti načine za ulazak na tržište IoT-a.