Kontaktirajte nas

Uhvatite korak s konkurencijom ili jednostavno isprobajte nove mogućnosti koje vam pruža Interent marketing. Oni koji su se oprobali samostalno ili preko druge agencije u kampanjama ili marketing aktivnostima, nudimo kvalitetnu nadogradnju pomoću naših certificiranih specijalista.

header background

U 2017. slijedite ovih 7 savjeta za Facebook marketing

Facebook oglasi vs. Facebook promovirani postovi

U 2017. slijedite ovih 7 savjeta za Facebook marketing

Kako trebate pristupiti Facebook marketingu da bi ostali ispred konkurencije? Kako iskoristiti novosti vezane uz mogućnosti Facebook promocije.

Ovdje ćete naučiti neke od najpopularnijih načina vođenja Facebook marketinga. Saznajte koje su prednosti Facebook oglašavanje i koje strategije trebate primijeniti da bi poboljšali vaše prodajne rezultate u 2017. godini.

1. Potreba za marketingom na Facebooku

Prema analizama Facebooka, na najpopularnijoj društvenoj mreži postoji preko milijardu korisnika. Plasiranjem oglasa na Facebooku kroz različite kanale imate izvrsnu priliku da svoje proizvode prezentirate pred aktivnim korisnicima. Uporabom Facebook marketinga velika i mala poduzeća poboljšavaju svoju prisutnost na vodećoj društvenoj mreži.

2. Osigurajte jedinstven i atraktivan sadržaj

Većina kompanija oslanja se na stari sadržaj i tako propušta priliku povećati angažiranost svojih fanova. Prije nego objavite nekakav sadržaj trebate se upoznati sa interesima vaše publike i njihovim potrebama. Proučite koje dobne skupine su najzastupljenije i njima pružite najviše pozornosti.

Neki od glavnih koraka za proizvodnju sadržajnog marketinga su:

  • Analizirate pozitivne i negativne odgovore koje ste dobili prilikom objavljivanja prijašnjeg sadržaja
  • Ako je riječ o blogu, odaberite atraktivnu sliku naslovnice
  • Pružite vrijedne informacije za vaše čitatelje
  • Predvidite kako će izgledati vaš budući sadržaj

3. Različite vrste Facebook oglasa

Kada planirate postaviti oglase na Facebook, morate se držati određenih zahtjeva koje pred vas stavlja ta društvena mreža. Ako se ne pridržavate Facebookovih uputa, lako je moguće da vaši oglasi budu odbijeni.

Postoje mnogo vrsta oglasa koje možete postaviti na Facebooku, neki od njih su:

  • Oglasi u obliku zapisa na stranici – Prije nego objavite oglas, trebali bi imati poslovne stranice Facebooka. Jednostavni zapisi poput novog statusa, linka ili fotografije mogu privući veliku pozornost ako im posvetite dovoljno pozornosti i prilagodite vašoj publici
  • ‘Leads’ oglasi – Ovi oglasi su u uporabi od 2015. Uz njih se možete posvetiti održavanju odnosa s vašim potencijalnim klijenata. Izvrsni su za povećanje B2C komunikacije i promociju proizvoda i usluga.
  • Vrtuljak oglasi – također poznati i kao multi-proizvod oglasi. Pogodni su za oglašivače koji prodaju više proizvoda. Uz pomoć ovih oglasa moguće je promovirati i više zapisa s vaše strance te tako vidjeti koji zapis najbolje prolazi kod publike.
  • Video oglasi – Video oglasi daju najveći angažman. Video oglasi automatski se pokreću sve dok ih korisnik ne pauzira. Zabavljanjem korisnika možete ostvariti i dobru poslovnu suradnju.

4. Video prijenosi uživo

Video prijenosi uživo predstavljeni su 2015. i izazivaju veliku angažiranost publike. Još jedna prednost video prijenosa je ta da ne morate instalirati dodatnu aplikaciju. Moguće je pokrenuti prijenos uživo izravno s vašeg profila, a video bi trebamo biti zanimljiv i sniman u visokoj kvaliteti.

5. Proširite bazu fanova

Da bi prodali vaše proizvode i usluge morate imati jaku bazu fanova. Bolje je imati 100 angažiranih fanova od 1000 nezainteresiranih.

  • Postavite atraktivnu sliku na vašu stranicu
  • Pozovite najbolje prijatelje da lajkaju vašu stranicu
  • Postavljajte svjež i jedinstven sadržaj
  • Napravite prepoznatljiv URL
  • Promovirajte vašu Facebook stranicu na vlastitom webu ili blogu
  • Lajkajte i odgovarajte na komentare fanova
  • Sinkronizirajte vašu stranicu sa ostalim društvenim mrežama

6. Facebook događaji

Facebook događaji su izvrstan način za promoviranje vašeg nadolazećeg događaja. Putem ove vrste promocije možete ciljati određenu publiku, planirati marketinške napore i izgraditi jaku vezu sa vašom publikom. Kada koristite Facebook događaje pripazite na:

  • Postavljajte samo prave događaje, ne radite postavljanje isključivo u svrhu promocije
  • Postavite sekciju sa najčešćim pitanjima gostiju
  • Preporučljivo je ne postavljanje događaja na zidove ostalih Facebook korisnika

7. Facebook vs Pay per click (PPC – plati po kliku)

Facebook oglasi i PPC su dvije odvojene platforme koje imaju drugačiji pristup stjecanju novih korisnika. Razmislite o nekim od elemenata prilikom odabira najbolje strategije za vas.

  • Interakcije putem PPCa događa se kada posjetitelj klikne na oglas koji se prikazuje u nekom od pretraživača.
  • Interakcije kroz Facebook oglase događa se na Facebooku kada osoba klikne na vaš oglas. Na taj način prodajte proizvod i širite svijest o njemu.
  • Troškovi oglašavanja su slični na obje platforme. Teško je predvidjeti koja od njih će biti efikasnija.
  • I na Facebooku je moguće provoditi PPC kampanje, samo što se vaši oglasi neće prikazivati van Facebooka

Kako vam se čine ovi savjeti? Koje strategije vi koristite? Svoja mišljenja slobodno podijelite s nama.

[qodef_blockquote text=”Ako imate kakvih dodatnih pitanja slobodno nam se obratite, a ukoliko imate želju za pokretanjem Facebook ili PPC kampanje pišite nam na mail info@kuhada.com.” title_tag=”h4″ width=”90″]